LiU Invest investerar i Epishine

Epishine utvecklar organiska solceller för inomhusanvändning. I rundan på totalt 11,3 miljoner är Almi Invest, Potential Invest samt Lars Björk huvudinvesterare. Kapitalet kommer att användas till att sätta Epishines patenterade teknik i produktion.

Epishine har utvecklat en unik lamineringsprocess för att producera solceller som kan generera elektricitet vid extremt låga ljusförhållanden. Produktionsmetoden använder organiska material och undviker dyra eller giftiga ämnen som silver och arsenider.

-Epishines organiska solceller bygger på forskning vid Linköpings Universitet. Solcellerna adresserar ett konkret problem på en växande marknad eftersom applikationsområdet är strömförsörjning av IoT-prylar. Kombinationen mellan lösning på tydligt problem och en växande marknad gjorde detta till en naturlig investering för oss, säger Jonas Nilsson, Investment Manager på LiU Invest.

Epishines solceller är resultatet av över 25 års forskning, vid bland annat Linköpings Universitet. Solcellerna är tunna, flexibla, lätta och väl anpassade för intergration i smarta IoT-produkter som behöver fungera utan fast elinstallation eller batteribyten, t.ex. larmsensorer.

-Tack vare denna investering kan vi accelerera vår utveckling och börja gå från lab till produktion på riktigt. Vi är väldigt glada att vi har fått så engagerade investerare som vill jobba mot samma mål som oss och delar vår vision, säger Emma Woxlin, Market Director och Co-founder på Epishine.

Även Almi Invest, Potential Invest och Lars Björk deltar i rundan på totalt 11,3 miljoner. Dessa investerare drogs till Epishine på grund av framtidspotentialen i effektiv utvinning av solenergi.

Kapitalet kommer att användas till att sätta Epishines teknik i produktion, samt till produktutveckling och utökat sälj- och marknadsarbete.