E-sportmarknaden växer snabbt och de stora turneringarna drar till sig höga publiksiffror och prispengarna ligger i samma storleksordning som ”vanlig” sport. Många spelare lider idag av skador relaterade till datormusen och presterar sämre på grund av den höga friktionen mot bordet och bristen på stabilitet. Med Flashe Gaming Glove behöver du aldrig oroa dig för det igen. Den har ett inbyggt arm- och handledstöd och undersidan är täckt helt i teflon vilket betyder att du kan flytta den snabbare, enklare och med större precision. Dessutom är den patentsökt.

Konsortiet som har investerat i Flashe består förutom LiU Invest av affärsänglar och affärsängelfonder från olika nätverk i bland annat Linköping, Uppsala och Västerås.

– LiU Invest har i denna investering fungerat som katalysator för att få till en investering i tidig fas säger Jonas Nilsson, LiU Invest. Investerarna kommer alla från de nätverk vi har byggt upp i LiU-Holding-koncernen. Att kunna vara en katalysator för att tidigt få in privat investeringskapital är en viktig uppgift för oss.

Flashe är grundat av Oskar Ödmark som själv har en bakgrund som så kallad gamer.

– Med hjälp av LiU Invests breda kontaktnät har jag kunnat nå ut och få kontakt med relevanta investerare, istället för att ringa ”cold-calls”, säger Oskar Ödmark. Detta har lett till att jag har kunnat optimera min tid, och i samband med investeringsrundan har jag även kunnat lägga mycket fokus på att växa företaget. För att uppnå detta har jag under investeringsrundan jobbat med online-försäljning och tecknat distributörsavtal. I dagsläget finns gaming-handsken samt gaming-sleeven tillgänglig hos stora återförsäljare som Cdon, Inet, Maxgaming, och förhoppningsvis många fler inom en snar framtid. Utöver det har jag även lanserat en ny framgångsrik crowdfunding-kampanj för den nya produkten, Xdapter. Även denna produkt kommer finnas tillgänglig online och hos återförsäljare innan sommaren.

För mer information om Flashe, se flashegaming.com. Där finns även möjlighet att i webbutiken beställa handske, sleeve och xdapter.