PU sensor grundades med stöd från Linköpings universitet Holding AB, (LiU Holding), av forskarna Anna-Christina Ek och Margareta Lindgren. Via aktiviteter ledda av LiU Holding så som Venture Arena och Sommarmatchen kom bolagets nuvarande VD, Johannes Walfridsson, samt bolagets CTO, Tova Persson, in i bolaget. När bolaget behövde kapital för att komma igång och utveckla den första produkten, en apparat för att bedöma risk för trycksår, var det naturligt för LiU Invest att investera i PU sensor samt att introducera PU sensor till LiU Invests nätverk av medinvesterare. Bolaget har nu en CE-märkt produkt och har kommit igång med försäljningen både nationellt och internationellt.

– Bolaget har utvecklats bra och vi säljer nu halva vårt innehav för att kunna använda det kapitalet att investera i andra tidiga avknoppningar från Linköpings universitet, säger Jonas Nilsson investment manager på LiU Invest