Saminvestering med Eir Ventures och Almi Invest

LiU Invest går tillsammans med Eir Ventires och Almi Invest in i ArgusEye som utvecklar sensorer för att effektivisera läkemedelsproduktion.

Vid Linköpings Universitet finns en lång tradition av utveckling av sensorer. Forskargruppen bakom ArgusEye har med hjälp av fiberoptik och så kallad ytplasmonresonans utvecklat en sensor som kan markant öka effektiviteten vid läkemedelsproduktion. Många läkemedel är mycket dyra att tillverka tillverkningsprocessen är svår att kontrollera. Genom att kunna mäta i realtid kan processen styras bättre och svinn kan undvikas.

LiU Invest har ett samarbete med life science investeraren Eir Ventures kring saminvesteringar i tidig fas. Det finns också ett upparbetat samarbete med Almi.

– Kombinationen Eir Ventures, Almi och LiU Invest ger bolaget rätt förutsättningar både för denna fas och nästa säger Jonas Nilsson, Investment manager, LiU Invest. Dessutom går några affärsänglar med branschkunskap in i bolaget vilket ytterligare ökar bolagets förutsättningar.