LiU Invest investerar i SKAPA-prisvinnaren Nano Textile Solutions

LiU Invest AB investerar tillsammans med Högskolan i Borås Holding AB totalt en halv miljon i Sam Issas bolag Nano Textile Solutions AB som tillverkar ett textilmaterial som kan ändra storlek.

Sam Issa vann med sitt bolag Nano Textile solutions SKAPA-priset 2022. Bolaget har utvecklat en textil som är vävd med tråd av värmekrympande polymermaterial och tråd av ett ledande material där elektrisk ström kan ledas genom textilen för att ändra dess storlek. Även om idén var Sams egen så har bolaget under utvecklingen haft stöd från forskare vid IFM, institutionen för fysik, kemi och biologi vid Linköpings Universitet.

Den första tillämpningen är en ridstövel där bolaget redan har en kund.

Investeringen görs i samarbete med Högskolan i Borås och bolaget är medlem av inkubatorn Borås Ink som från centrala Borås verkar i ett kluster av företag, forskningsinstitut, utbildning och näringslivsorganisationer med den gemensamma visionen att vara Europas ledande science park för textil och mode.

LiU Invest och Högskolan i Borås Holding investerar tillsammans en halv miljon och även ytterligare investerare kommer att investera i den pågående rundan.