Linköpings universitet licensierar teknik till ledande virtual reality-bolag

Linköpings universitet, genom sin investeringsverksamhet LiU Invest, tillkännager samarbete med Oculus, ett världsledande företag inom virtual reality-hårdvara och mjukvara.

Oculus har förvärvat en licens att använda en simuleringsmodell som utvecklats av forskare vid Linköpings universitet. Modellen är utvecklad av professor Stefan Stenfelt vid avdelningen för logopedi, audiologi och otorhinolaryngologi vid Linköpings universitet.

”Modellen bygger på kunskap och erfarenhet som samlats under många års forskning. Vi är glada att modellen inte bara kan bidra till forskningsvärlden utan också har kommersiell användning”, säger Jonas Nilsson på LiU Invest.

Om LiU Invest
LiU Invest är en enhet inom Linköpings universitet Holding AB som är ett dotterbolag till Linköpings universitet. LiU Invest fokuserar på kommersialisering av forskningsresultat från Linköpings universitet genom att investera i projekt och spinoff-företag med hög kommersiell potential. För mer information kontakta Jonas Nilsson, jonas.nilsson@liu.se.