LiU Invest investerar i Comordo

LiU Invest investerar en halv miljon kronor i Comordo Technologies, som utvecklar en rekommendationsmotor för leverantörer av on demand-tjänster såsom film, podcasts, musik och playkanaler.

I emissionen på totalt tre miljoner kronor deltar också ALMI samt privata affärsänglar. Investeringen ska användas till marknadsföring och försäljning på den europeiska marknaden.

Utbudet av on demand-tjänster med filmer, musik, playkanaler, ljudböcker med mera ökar ständigt, vilket gör det svårt för användaren att överblicka innehållet och hitta relevanta titlar. För att lösa detta problem lägger giganter som Netflix, Spotify och Youtube ner stora pengar för att skapa relevans gentemot sina användare genom rekommendationer.

Comordo grundades 2014 med syfte att kommersialisera resultatet av en studie gjord under ett examensarbete vid Linköpings Universitet. Bolaget har tagit fram en motor som ger användare av on demand-tjänster relevanta och smarta rekommendationer baserade på deras tidigare konsumtionsbeteende. Motorn bygger på avancerade matematiska och machine learning algoritmer utvecklade för att hitta dolda mönster i de stora datamängderna som kunderna oftast sitter på. Med denna metodik skapar Comordos lösning ökad relevans för slutanvändarna vilket leder till ökad lojalitet och merkonsumtion.

För mer information se: www.comordo.com