LiU Invest investerar i XperDi AB

LiU Invest investerar i XperDi tillsammans med ett nätverk av affärsänglar baserade i Stockholm och Linköping. Totalt uppgår investeringen till ca 750 tusen kronor varav cirka en tredjedel kommer från LiU Invest.

XperDi som är en forskningsspinoff från Linköpings Universitet utvecklar och marknadsför en CAD-konfigurator för att automatisera repetitiva konstruktionsuppgifter. Första versionen av produkten finns ute på marknaden och bolaget har redan betalande kunder. Automatiseringen av konstruktionsuppgifter leder till högre kvalitet till en lägre kostnad.

”Vi har en bra och välfungerande produkt som fyller våra kunders behov”, säger vd, Albin Mannerfelt, och han fortsätter: ”Investeringen ska användas till att satsa på sälj och marknadsföring och för att få ordentlig fart på bolaget.”

LiU Invest investerar i bolag som bygger på idéer och resultat som har sitt ursprung vid Linköpings Universitet. Mehdi Tarkian, som är grundare och huvudägare till XperDi är forskare på maskinkonstruktionsavdelningen. Han har arbetat länge på de algoritmer och metoder som utgör basen för produkten och kommenterar investeringen: ”Som forskare vill man se att forskningen kommer till nytta, därför grundade jag XperDi” och han fortsätter, ”Vid Linköpings Universitet uppmuntras man att kommersialisera sin forskning och genom att ta in LiU Invest som delägare i bolaget så var det lättare för oss att hitta affärsänglar som ville investera.”

För mer information se: www.xperdi.com